- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 5 |
Pohanka (v suchém stavu) | 200 |
Olej řepkový | 15 |
Vejce celé (syrové) | 150 |
Uzená kýta | 240 |
Celer řapíkatý | 165 |
Cibule | 125 |
Česnek | 10 |
Žampiony | 200 |
Hrášek mražený | 250 |
Hovězí vývar (čistý) | 200 |
Dochucovadla:
pepř
Energetická hodnota celkem: 7050 kJ
Bílkoviny (g): 107,
Tuky (g): 54,
Sacharidy (g): 184,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 28,
Vláknina (g): 46,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 1763 kJ
Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 13.5, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 11.5, Sůl (g): 3.3
Postup přípravy
Pohanku propláchneme a zalijeme vroucím vývarem (příp. vodou) zhruba v poměru 1 díl pohanky:1,5 vody, necháme pod pokličkou cca 20 minut nabobtnat. Cibuli, česnek a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na jemno, opečeme na pánvi na troše oleje. Poté přidáme na kousky nakrájené uzené a žampiony a vše krátce orestujeme. Na závěr přidáme pohanku a hrášek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Takto připravenou směs přendáme do zapékací mísy, zalijeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě na 180 °C cca 25 min zapéct. Před podáváním můžeme ozdobit čerstou petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.